picture of Stephen St Kitchen

Stephen St Kitchen

The BFI is the lead organisation for film in the UK, with the ambition to create a flourishing environment in which innovation, opportunity and creativity can thrive. We redesigned spaces at their head offices to help this public role.

From the start it was clear that the ground floor had to be opened up to make it more welcoming and accessible. It provides a creative hub for all - from the film student to the established filmmaker or journalist.

Our design provides smart, flexible screening and meeting spaces plus hospitality from Benugo’s Stephen St Kitchen. A slim steel-framed glass partition between the BFI lounge area and the Benugo restaurant allows for the flow between both areas to be uninterrupted and inclusive, whilst still retaining a ‘private club’ feel.

Stephen St Kitchen is open and inviting, echoing the style of a European brasserie, filled with elegant banquette dining, bar and two outdoor terraces. The open kitchen forms the heart of the restaurant, completed by a sculptural brass-plated wood fired oven.

Counter seating allows diners to sit and enjoy the action from the comfort of leather upholstered bar stools. The warmth of these features act as a contemporary contrast to the concrete pillars and beams which have been left exposed.

Awards

Shortlisted, Hospitality/Workplace, Design Week Awards 2015
Restaurant or Bar in another space, RBDA 2014/2015

Further reading